Publikováno: v sekci: Aktuality, Kryptoměny.

Zůstatek, který těžaři Etherea drží, je největší od doby po zavedení sítě, které se konalo před pěti lety. Podle platformy Santiment je 532 750 ETH největším zbytkem těžařů od 13.7. 2016. Částka činí přibližně 0,45% z celkové nabídky v oběhu, v současné době je to 117,8 milionu ETH.

Těžaři ve většině případů aktivum prodávají, aby pokryli výdaje, které zahrnují poplatky za elektřinu a hardware. Jejich neochota aktivum prodávat naznačuje, že těžaři čekají na další nárůst cen.

Míra hashratu etherea, která je mnohdy viděná jako odraz bezpečnosti sítě, se propadla během exodu těžařů z Číny spolu s bitcoinem. Hashrate Etherea na konci června klesl na 477 TH/s, ale za posledních 12 týdnů se zotavil a dostal se na nové vrcholy. Momentálně je to nárůst o 150% od začátku letošního roku.

V září těžaři Etherea začali aktivum hromadit. Předpokládají další narůst cen od potenciálních deflačních vlastností po zavedení EIP-1559, který pálí některé transakční poplatky. Od začátku srpna, kdy byl upgrade spuštěn, bylo podle Ultrasound.money spáleno 477 502 ETH. 

Mimo to byla značná část vložena na kontrakt Ethereum 2.0 Beacon Chain. Podle serveru beaconcha.in bylo uzamčeno asi 6,7% nebo 7,9 milionu ETH.