Publikováno: v sekci: Kryptoměny.

Goldman Sachs, americký bankovní gigant uskutečnil ve spolupráci se společností Galaxy Digital první OTC transakci s kryptoměnami. Podle médií je to další milník pro přijetí Bitcoinu. 

Pondělní tisková zpráva uvedla, že šlo o OTC transakci non-deliverable opce Bitcoinu. Společnosti, které na tomto spolupracují doplnily, že je to první kryptonová OTC transakce velké banky v USA.

,,Jsme potěšeni, že jsme uskutečnili náš první obchod s opcemi kryptoměn vypořádaný v hotovosti se společností Galaxy Digital,“ komentoval vedoucí oddělení digitálních aktiv v Goldman Sachs Max Minton.

Goldman Sachs je jednou z bank, které se na kryptosektor začaly výrazněji zaměřovat v roce 2021. Od června loňského roku nabízí zákazníkům možnost obchodovat s termínovými kontrakty na bitcoiny ve spolupráci se skupinou CME. 

,,Jsme rádi, že můžeme pokračovat v posilování našeho vztahu s Goldman Sachs a také věříme, že tato transakce otevře dveře pro další banky, které zvažují OTC trh jako kanál pro obchodování s kryptoměnami,“ uvedl Damien Vanderwilt, spolupředseda Galaxy Digital.