Publikováno: v sekci: Aktuality.

Specialisté Fintech vytvořili průzkum na platformě Finder, ve kterém předpovídají, že Bitcoin (BTC) se dostane přes 81 000 USD a do konce roku dosáhne 65 000 USD. 

Čtvrtletní průzkum, který skupina Finder tento měsíc provedla, předpověděla skupina 35 odborníků z oboru, že BTC dosáhne 81 680 USD, než do konce roku 2022 klesne na 65 185 USD, a spekulovala, že do roku 2025 stoupne na 179 000 USD.

I když se to může zdát jako pozitivní předpověď, jedná se o mírně nižší odhad než předchozí názor týchž expertů před třemi měsíci, který odhadoval BTC ve výši 76 360 USD do konce roku. Jejich společný pohled se od té doby změnil kvůli novým okolnostem a novějších ekonomických ukazatelů. 

Momentálně je předpověď do roku 2025 pro BTC, podle průzkumu z tohoto měsíce, 7% pokles z maxima 192 800 USD, který byl předpověděn na leden. 

Co se však zdá slibnější, je prognóza BTC panelu v posledním průzkumu pro konec roku 2030, který odhaduje 420 240 USD za 1 BTC vůči dřívější prognóze 567 472 USD.

V samostatném týdenním průzkumu vyhledávačů se pět specialistů na fintech navíc podělilo o svou vizi trendu, který bude BTC za dva týdny sledovat. Z těchto pěti, předpovídali 3 býčí trend, nikdo ze specialistů nebyl neutrální a dva z nich byli medvědí. 

V souvislosti s průzkumem z minulého týdne byl totiž z pěti specialistů jeden býk, jeden neutrální a tři medvědí. 

Odborníci sice snížili svá dlouhodobá očekávání týkající se BTC, většina z nich však nadále považuje BTC za užitečnou investici. 67 % ze zúčastněných členů průzkumu je přesvědčeno, že nákup BTC je v tuto chvíli moudré rozhodnutí, zatímco 9 % je si je jistých, že je lepší prodat všechny BTC ve svém portfoliu. 24 % z nich si myslí, že je nejlepší držet své BTC nyní.

Nejčastějším důvodem, proč se zúčastnění členové vzdávají BTC, je závislost BTC na fosilních palivech a obavy o životní prostředí.