Publikováno: v sekci: Kryptoměny.

Cardano narazilo na další milník v oblasti interoperability, protože tokenový most Iagon Ethereum-Cardano je spuštěn v betaverzi.

Na konci dubna oznámila decentralizovaná platforma cloud computing, Iagon, svůj přechod z Ethereum blockchain na Cardano. Poté oznámila, že přenesla 50 % svých dodávek tokenů z Etherea na společnost Cardano v celkové výši 500 milionů tokenů IAG. 

Jak vysvětlil tým IAGON, účelový tokenovyý most byl postaven tak, aby umožnil konverzi tokenů ERC-20 IAG na tokeny CNT IAG, takže tokeny na různých blockchainech (Ethereum a Cardano) se mohou vzájemně ovlivňovat.

Nový most se opírá o řešení, která nabízí Milkomeda, protokol Layer 2 a protokol Nomad. Iagon také naznačil plán zahrnout podporu pro další projekty ERC20, bude-li to povoleno. Cardano dospělo ke klíčovému okamžiku v oblasti interoperability poté, co nadace Milkomeda koncem března oznámila spuštění Milkomeda C1. 

Cardano CI je sidechain kompatibilní s Layer 2 EVM, který umožňuje nasazení Ethereum dApps v ekosystému Cardano. Krátce nato přešel převodník ADA-AGIX do provozu, což umožnilo, aby se nativní token singularity NET AGIX stal interoperabilním s prvním Cardanovým aktivem, ADA.

Hard Fork Cardana Vasila se blíží 

Navrhovaná cestovní mapa, kterou dříve uvedla Cardana mateřská společnost IOHK, naznačuje konec května pro uzavřenou veřejnou fázi testování, zatímco Vasil by měl odstartovat na Cardano testnetu začátkem června. Také hlavní termín návrhu hard fork byl stanoven na 29. června. 

Nadcházející Vasil aktualizace představí čtyři různé CIPs: CIP-31 (referenční vstupy), CIP-32 (inline datums), CIP-33 (referenční skripty) a CIP-40 (collateral outputs). 

ADA se obchoduje za 0,48 dolaru, což je pokles téměř o 6 % za posledních 24 hodin.