Publikováno: v sekci: Kryptoměny.

Počet nezaměnitelných tokenů (NFT) vyražených nad Cardano ($ADA) síť nyní překročil hranici 800 000, protože aktivita v síti kryptoměn neustále roste a její decentralizovaný finanční (DeFi) prostor dosahuje nových maxim z hlediska celkové hodnoty.

Podle tweetu zveřejněného NFT MAKER ($NMKR), nástroj postavený na vrcholu Cardano umožňující uživatelům razit NFT „na vyžádání,” bylo dosud spuštěno více než 800 000 těchto tokenů. Platforma byla spuštěna s cílem snížit překážky vstupu na trh NFT a jako taková zahrnuje nástroje, které pomáhají umělcům a značkám vytvářet a prodávat NFT bez znalosti kódování. 

Jedním z projektů kryptoměn využívajících platformu k ražení žetonů je CardanoPeakz, který vytváří digitální sběratelské předměty představující některé z vrcholků světových hor včetně Mt. Everest, Nanga Parbat a další. Jak Finbold uvedl, projekt odpověděl na tweet s tím, že se chystá spustit ještě více NFT.

Popularita NFT v posledních několika měsících explodovala, když se do tohoto prostoru zapojilo několik velkých firem, které částečně předvídají širší posun k metaverzu a Webu 3.0. Třetí největší doručovací firma na světě, Papa Johns, například nedávno začala nabízet NFT ražené v síti Tezos ($XTZ) podle tiskové zprávy sdílené s CryptoGlobe. 

Cardano je zejména svědkem toho, jak velryby vstupují do nákupní horečky na jeho síti do té míry, že nabraly přes 16 milionů žetonů za pouhých 24 hodin, v době, kdy z údajů vyplývá, že vývojářská aktivita Cardana je v letošním roce více než sedmkrát vyšší než aktivita BTC a v poslední době výrazně překonala aktivitu kryptoměny Ethereum.